“Grensbewijzend Gedrag” – Hoe mens te zijn in organisaties

“Grensbewijzend Gedrag” – Hoe mens te zijn in organisaties

Met Intuïtieve Mensbenadering bieden we inzichtelijke stappen die je in kunt zetten in lastige situaties met een ander mens en biedt je de gelegenheid om buiten je vaste patronen te treden.

In de workshop nemen we je in 7 heldere stappen mee in ervaringen waarbij je op eigen benen leert staan bij het ontmoeten van een ander mens. In een veilige setting ontwikkel je een eigen Mensbenadering voor een dagelijkse situatie waarbij je in de knel kwam met je geconditioneerde gedrag of met de cultuur die heerst op kantoor. Na deze workshop weet je hoe je zelf om wilt gaan met bijvoorbeeld ontslag, ziekte, ongewenste intimiteiten of een chagrijnige collega.

Naast wetgeving zien we binnen organisaties een groeiende behoefte aan een gesprek en oefening over wat er wel en niet gepast is op het werk. Hoeveel mag je meenemen van je privé? Hoeveel toenadering van een collega of zakelijk partner is ok? Dat faciliteren neemt onnodige spanning en onzekerheid weg (en mogelijke rechtszaken) weg. En bevordert vertrouwen in de organisatie.

 

 

 

 

 

Dit project komt voort uit een samenwerking met  Circus Engelbregt en Marjolijn Zwakman tijdens Dutch Design Week 2017. Het maakte deel uit van Embassy of Intimacyeen opdracht van Maastricht University.

 

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: