“Ruimte voor complexe vraagstukken” – Openen van het blikveld

“Ruimte voor complexe vraagstukken” – Openen van het blikveld

Speciaal voor complexe vraagstukken en vastgelopen processen of teams; ruimte voor reflectie op vraagstukken die overal tussenin vallen, ‘tussen de systemen’, waardoor begrip ervan niet gemakkelijk is. Wat we beogen is dat de visies en intenties van alle betrokkenen bij zo’n vraagstuk of maatschappelijke opgave verhelderen en zichtbaar worden. Voor zichzelf en voor elkaar.

Ruimte dus die meerstemmigheid uitnodigt, en wederzijdse openheid voor de verschillende realiteitsbelevingen. De directe ontmoeting met de mens achter de diverse gezichtspunten creëert een ’empatisch werkveld’, een vrijplaats voor het realiseren van intenties. 

Onvoorziene ideeën, krachten, mogelijkheden maar ook dode wegen, verstrikkingen en schuringen komen boven drijven en worden helder.  

Een typische “Ruimte voor complexe vraagstukken” behelst 3 tot 4 uur voor een groep van 20 a 45 personen. Soms is dat genoeg om verder te kunnen. Vaak is dat een kick-off om van daaruit met thema’s in kleinere groepen verder te converseren. 

Met Marjorieke Glaudemans en Aafke van Sprundel

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: