Publicaties

Publicaties

‘Is er ruimte in de gevestigde orde?‘ is een pleidooi voor het individuele vermogen om te blijven bevragen wat er speelt in organisatie, management en bestuur.
Voor iedereen die met organisatie en management te maken heeft: leidinggevenden, ondernemers, beleidsmakers, bestuurders, managers, medewerkers, critici, kunstenaars, social designers, wetenschappers, adviseurs, belanghebbende partijen, shareholders, klanten, consumenten, concurrenten, activisten, burgers, kortom wie niet?  Bekroond door de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs met de titel Ooa Boek van het JaarIs er ruimte in de gevestigde ordeMarjorieke Glaudemans – ISBN 978-90-8684-113-4, IJzer | 1e druk, 2015.

Bloei! Werken aan geluk in organisaties. Economische crisis, ecologische crisis, doemdenken. Wat is er toch mis met onze huidige maatschappij? Volgens de schrijvers zitten we in een collectieve identiteitscrisis. We zijn vastgelopen in ons destructieve gedrag dat voortkomt uit onze illusionaire gedachten en gewoonten. Als geld en geluk niet hetzelfde zijn, hoe moeten we dan verder?  De essayisten hebben met elkaar gemeen hebben dat zij dagelijks mindful en met mededogen proberen te werken. Zij vertegenwoordigen een ‘maatschappijrealistisch’ geluid: een gelukkigere maatschappij is geen idealistische toekomstmuziek. Het is een realiteit in het hier en nu. We hoeven niet te dromen, we moeten juist wakker worden. “Bloei, werken aan geluk in organisaties“, ISBN: 9789056702892, Asoka Uitgeverij, October 2012. Aafke van Sprundel schreef een essay over branding en boeddhisme.

Een groep van ruim 400 vrijwilligers heeft zich in het project ‘Our Common Future 2.0’ een jaar lang gebogen over de vraag hoe we kunnen doorstarten naar een meer duurzame toekomst. Deze unieke denktank heeft de basis gelegd voor dit boek. Het gaat in op negentien actuele thema’s, van economie tot spiritualiteit en van leiderschap tot afval. Voor elk van die thema’s wordt een visie neergezet en worden tips gegeven. Samen levert dat een schat aan ideeën op voor iedereen die wil bijdragen aan een duurzame maatschappij. Duurzaam Denken Doen wil bijdragen aan positieve veranderingen voor de wereld van morgen. “Duurzaam Denken Doen, Inspiratieboek voor onze gezamenlijke toekomst”, Jan Jonker en co (waaronder Aafke van Sprundel), ISBN: 9789462760172, Kluwer, 2011.

“Inventies, spiegel voor managers en kunstenaars”. Een directe dialoog tussen manager en kunstenaar. 19 managers en 19 kunstenaars ontwikkelen in dialoog 19 duopresentaties over enthousiasme. Een experiment in de Lichtfabriek in Haarlem. Door kunstenaar en manager samen te brengen verschuift ieder zijn context, waardoor het nieuwe en het onverwachte een kans krijgen. Een initiatief in 2000 van Marjorieke Glaudemans. https://www.trouw.nl/nieuws/manager-en-kunstenaar-samen-in-dromenland~b969ca3f/

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: